Nederlandse veteranen met chronische PTSS doen hun verhaal (2024)

Televisie

Janine van Rooden

&nbsp · &nbsp

&nbsp · &nbsp

LAATSTE UPDATE: 21-06-23 12:31

Nederlandse veteranen met chronische PTSS doen hun verhaal (1)

© HUMAN

2Doc: Verdwaalde Veteranen

Nederlandse veteranen met chronische PTSS doen hun verhaal in dit 2Doc. Een van hen is Peter, die negen keer op missie ging en na een verblijf in het veteranenhuis van Thuisbasis Veteranen nu weer zelfstandig gaat wonen.

Als militair was het duidelijk voor Jaap: “Mission first, dus niet zeuren, doen wat je opgedragen wordt en emoties uitschakelen”. Dat laatste blijkt alleen niet mogelijk, zo is te zien in 2Doc: Verdwaalde Veteranen.Hierin volgt filmmaker Marjoleine Boonstra Nederlandse veteranen met chronische PTSS. Allemaal lopen ze psychisch vast in het leven door wat ze in hun diensttijd hebben meegemaakt, en dat heeft ook z’n weerslag op hun naasten.

2Doc: Verdwaalde Veteranen

Jaap is een van die veteranen; om zijn gedachten onder controle te houden, zingt en mediteert hij. Militair verpleegkundige Peter ging negen keer op een missie. Nadat hij een tijd in het veteranenhuis van Thuisbasis Veteranen - voor militairen en andere geüniformeerden met PTSS - verbleef, gaat hij nu weer zelfstandig wonen.

DIRECT KIJKEN? Ontdek hier wanneer 2Doc: Verdwaalde veteranen op tv is of waar je het kunt streamen. KLIK HIER

Tags en meer informatie

2Doc: Verdwaalde Veteranen 2Doc documentaire npo 2
Alle tips
Tip Natuur op 2: The green planet Vanmiddag17:10 - 18:00 · Natuur Planten in woestijngebieden hebben het zwaar. De temperaturen zijn hoog en er is weinig water. Toch hebben ze hun eigen manier om hier te overleven; van stekels opzetten tot het zoeken naar dierlijke bondgenoten.Natuur op 2: The Green Planet laat het zien.
START Next level chef Vanavond18:32 - 19:30 · Amusem*nt Amateurkoks, culinaire influencers en professionele chefs strijden onder leiding van Gordon Ramsay in Next Level Chefom een kwart miljoen dollar. In de eerste aflevering van dit seizoen worden de kandidaten verdeeld in verschillende teams.
Laatste nieuws van TVgids.nl Meer nieuws 11:27 NPO 1 start vooravond na de zomer met De Pufclub 11:13 Chateau Meiland-regisseur onthult: 'Minnaars Martien altijd buiten beeld gehouden' 10:29 Wilfred Genee hint naar programma bij PowNed: 'Muzikale interviewshow' 10:09 De TV van gisteren: Kleine 5,5 miljoen EK-fans zien Oranje gelijk spelen 06:47 Vanavond op TV: Blue lights, NCIS: Hawaii, Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows
De tv van gisteren Meer tv 23 jun De TV van gisteren: Ook op zaterdagavond is het EK Voetbal heer en meester
De nieuwste reviews Meer reviews 29 mei Jeroom Snelders heeft heel goed nieuws voor de fans van LOL: Last One Laughing 27 mei Bekijk als allereerste (en gratis!) nieuwe afleveringen van Dertigers en Prisoner op het Binge Festival
START KVWeetjes Vanavond18:50 - 19:00 · Informatief Wie haast heeft in de keuken kiest voor vlugkokende pasta. In hun korte consumentenrubriek KVWeetjes willen Mandy Woelkens en Rens Polman weten waarom deze pasta zo snel is. Ze bezoeken een chef-kok en een pastakenner.
Tip Het beste van 50 jaar Te land, ter zee en in de lucht Vanavond19:00 - 20:00 · Amusem*nt Een compilatie van hoogtepunten uit de 230 afleveringen van de vrolijke familieshow Het Beste van 50 Jaar te Land, Ter Zee En in de Lucht. Johan Vlemmix deed ruim honderd keer mee en groeide, mede dankzij zijn opvallende kostuums en bouwsels, uit tot een bekende Nederlander.
Tip BinnensteBuiten Vanavond19:10 - 19:55 · Informatief Vroeger was ze keramist, nu is Hilde Groen herder op het Ketliker Skar, een natuurgebied bij Heerenveen. Haar schapen overnachten in een mobiele schaapskooi; zo zijn ze beschermd tegen de wolf, die ook in dit gebied leeft.BinnensteBuiten gaat bij haar langs.
Tip Oogappels Vanavond19:20 - 20:15 · Serie Tijdens de laatste aflevering van seizoen 1 van Oogappels, onthult Chris tijdens een fietsvakantie met zijn vader Erik waarom hij terug naar Nederland wilde. Nu hij zijn problemen niet meer zelf kan oplossen, biecht Danny ook een geheim op.
Tip The Lord of the Rings: The Return of the King Vanavond20:00 - 00:01 · Film Met The Return of the King gaf regisseur Peter Jackson zijn The Lord of the Rings-trilogie eenoverweldigend slot. Hobbits Frodo en Sam zijnsamen met Gollem op weg naar Mordor. Lukt het ze om de machtige Ring te vernietigen?
Tip Mean Machine Vanavond20:27 - 22:07 · Film Vinnie Jones stond als voetballer al meerdere keren in de schijnwerpers vanwege zijn gemene gedrag op het veld. In Mean Machine komt zijn vechtersmentaliteit hem goed van pas.
Tip Spider-Man 3 Vanavond20:27 - 23:19 · Film Spider-Man 3 brengt het slechtste in de held naar boven. In dit derde deel strijdt Peter Parker niet alleen tegen de ‘bad guys’, maar ook tegen het kwaad in zichzelf.
Tip Meisjes van de Goede Herder Vanavond20:30 - 21:30 · Religieus In deze slotaflevering van Meisjes van de Goede Herderdoet de rechter na drie jaar uitspraak in de rechtszaak die drie vrouwen hebben aangespannen tegen kloosterorde de Goede Herder. En een vondst op een voormalige kloosterterrein wekt argwaan.

Toon meer tips

Nederlandse veteranen met chronische PTSS doen hun verhaal (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Sen. Ignacio Ratke

Last Updated:

Views: 6297

Rating: 4.6 / 5 (56 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Sen. Ignacio Ratke

Birthday: 1999-05-27

Address: Apt. 171 8116 Bailey Via, Roberthaven, GA 58289

Phone: +2585395768220

Job: Lead Liaison

Hobby: Lockpicking, LARPing, Lego building, Lapidary, Macrame, Book restoration, Bodybuilding

Introduction: My name is Sen. Ignacio Ratke, I am a adventurous, zealous, outstanding, agreeable, precious, excited, gifted person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.